0 продукта - 0.00 лв.
Вашата количка е празна!

Филтър комплект Hydra DUO 25 микрона

Производител: Atlas Filtri - Италия
Код на артикул: Hydra DUO RAH
Оценки: 5 / 5 от 4 клиентски мнения
Наличност: В наличност
166.00 лв.
Възможни варианти:


 

Описание

Двоен филтър за вода, подходящ за монтаж след водомера. Първата секция на филтъра представлява самопочистващ филтър Hydra, който е оборудван с неръждаем филтърен патрон и се свързва към канал. При необходимост от почистване се отваря дренажния кран в долната част на филтъра и всичките задържани песъчинки се изхвърлят в канализацията.На този етап водата се очиства от механични примеси с размер до 90 микрона – песъчинки, ръжда и т.н.

Във втората секция на филтъра се монтира филтърен патрон с размер 10“, като в комплекта е включен филтърен патрон 10“ CPP-IC на 25 микрона. Този филтърен патрон спира по-фините механични примеси, които са преминали през първата степен.

ЗАЩО Е НЕОБХОДИМО ФИЛТЪРА ДА Е ДВОЕН

Колкото и да ни се иска, никой филтър не е идеален. Често производителите наблягат на микроните на техните филтри, но заобикалят ефективността на филтрация. Обикновено един мрежест филтърен патрон (миещ, за многократна употреба) има ефективност на филтрация около 70%. Тоест, част от механичните примеси просто преминават през филтъра.

Сменяемите филтърни патрони серии FRN и CPP-IC имат много висока ефективност на филтрация (над 95%), но когато се задръстят, трябва да бъдат сменени. Често във водата има доста механични примеси и това налага смяна на филтъра на 2-3 месеца.

С филтъра Hydra DUO този проблем е решен много лесно. Първият филтърен патрон е неръждаем и има голям ресурс. Той спира повечето и по-едри примеси от водата и така удължава живота на втория филтърен патрон.

ПРИНЦИП НА РАБОТА НА ФИЛТЪРА HYDRA

Принципът на действие е следният: нормално водата преминава през филтърния патрон от вън навътре. Отварянето на дренажния кран в долната част на филтъра предизвиква спад на налягането в него и притиска патрона надолу към дъното на корпуса. Това води до обръщане посоката на движение на водата през патрона от вътре навън. Именно обръщането на посоката на водата води до почистване на филтъра. Механичните примеси изтичат заедно с известно количество вода през дренажния отвор. При затваряне на крана филтърният патрон се връща в началното си положение.

ОБСЛУЖВАНЕ

Препоръчваме използването на силиконова смазка за О-пръстени LubriKit. Тя предотвратява залепването на О-пръстена и решава проблема с трудното развиване на филтърния корпус при профилактика (например при смяна на филтърния патрон на втората секция).

С течение на времето е възможно О-пръстените да се сплескат или да се повредят. Препоръчваме на няколко смени на филтърния патрон да се сменя и О-пръстена. Оригинален О-пръстен за филтър Hydra DUO ще намерите тук.

ПРЕДИМСТВА НА ФИЛТЪРА

  • най-добро съотношение цена / качество;
  • компактен;
  • лесна поддръжка.

КОМПЛЕКТЪТ ВКЛЮЧВА

  • Филтър Hydra DUO;
  • Сменяем филтърен патрон 10“CPP-IC 25 микрона;
  • Ключ за разглобяване на филтъра;
  • Планка за закрепване към стена;
  • Винтове.

СЕРТИФИКАТИ

Когато търсим качествен филтър за вода, цената не може и не трябва да бъде единствения ориентир. Филтърът Hydra DUO покрива всякакви изисквания за качество и безопасност. Той е тестван многократно в реномирани и независими лаборатории. Качеството му е гарантирано със следните сертификати: Water Quality Association (WQA) - САЩ, Attestation De Conformite Sanitaire (ACS) – Франция, GOST – Русия, DM 174/2004 (TiFQ) – Италия.

Сертификати на филтър за вода Hydra

Спецификация

Филтрация:
първа степен - 90 микрона, втора - 25 микрона
Дебит:
2000 л/час (с патрон CPP-IC 25 микрона)
Присъединителен размер:
3/4" или 1"
Работно налягане:
1,8 ÷ 8 бар
Максимална температура:
45 ºC
Материал:
Филтърен патрон от неръждаема стомана