0 продукта - 0.00 лв.
Вашата количка е празна!

Омекотителна система 2500 литра/час

Код на артикул: Logix 70
Оценки: 5 / 5 от 4 клиентски мнения
Наличност: В наличност
2438.00 лв.
Аксесоари:
22.00 лв. Кол: Таблетирана сол - 25 килограма Таблетирана сол - 25 килограма
18.00 лв. Кол: Тест за твърдост на водата - 1 бутилка Тест за твърдост на водата - 1 бутилка
0.0
Цена на аксесоарите
2438.00
лв.
 

Описание

Омекотителна инсталация за вода с препоръчителен дебит 2500 литра/час и 70 литра йонообменна смола. При системата Logix 70 резервоарът за солен разтвор е отделен от резервоара за смола. Това дава по-голяма свобода както при разположението на омекотителя, така и при обслужването му.

Единствено при омекотяването с йонообменнa смолa ефектът е 100% гарантиран. Така е, защото от водата се отнемат минералите причиняващи твърдостта и варовика. При това работата на системата Logix 70 е напълно автоматизирана. Вграденият контролер автоматично определя момента на регенерация в зависимост от входящата твърдост на водата и количеството вода, което системата е омекотила (има вграден дебитомер).

Омекотителят Logix 70 е подходящ за битови, обществени или промишлени цели: апартаменти, офиси, жилищни блокове, перални, индустриални обекти, хотели, болници, автомивки и навсякъде, където имате нужда от омекотена вода.

ЗАЩО ВИ Е НЕОБХОДИМА ОМЕКОТИТЕЛНА ИНСТАЛАЦИЯ ЗА ВОДА?

  • ще удължите живота на уреди като перални машини, бойлери, съдомиялни машини, кафемашини и т.н.
  • ще предотвратите отлагането на варовик по душове, вани, мивки и тръбопроводи.
  • ще използвате много по-малко прах за пране и омекотител, а прането ще е по-качествено. Бялото пране ще изглежда наистина бяло.
  • ще усещате по съвсем нов начин кожата и косата си. Тази мекота трудно се описва, просто трябва да се усети.
  • ще забравите за досадните петна по изсъхналите чаши, чинии, стъклени и метални повърхности.

КАК РАБОТИ ОМЕКОТИТЕЛЯТ ЗА ВОДА?

Твърдата вода преминава през резервоар с йонообменна смола. Смолата задържа калциевите и магнезиеви йони (които причиняват твърдостта на водата), и ги заменя с натриеви. След определен период от време смолата се насища и губи способността си да омекотява. Тогава контролерът стартира процес на регенерация. При него смолата се промива с наситен солен разтвор. Така тя отново се зарежда с натриеви йони, а цялото количество освободен калций и магнезий се изхвърля през дренажния маркуч в канализацията. Следва промивка с вода и омекотителят отново е готов за работа. Целият този процес е напълно автоматичен. Единствената поддръжка е периодично (например веднъж месечно) да проверявате дали има неразтворена сол в резервоара за солен разтвор.

Процесът на регенерация трае около 2 часа. През това време водата не се омекотява. Ако омекотена вода ви е необходима 24 часа в денонощието (непрекъснат цикъл на работа) препоръчваме двуколонна омекотителна система.

КАКВА Е КОНСУМАЦИЯТА НА СОЛ?

Системата Logix 70 използва 7,3 кг. наситен солен разтвор за една регенерация. Важно е да се отбележи, че системата има вграден дебитомер. Тя автоматично определя точния момент за регенерация в зависимост от количеството омекотена вода и нейната твърдост преди омекотяване.

За качествената работа на омекотителя препоръчваме използването на таблетирана сол.

ПОДХОДЯЩ ЛИ Е ЗА МЕН ТОЗИ ОМЕКОТИТЕЛ?

За да отговорим правилно на този въпрос е нужно да знаем няколко неща: каква е твърдостта водата, средното месечно потребление на вода и евентуалната пикова консумация.

Твърдостта на водата във френски градуси (ºF) ще определите бързо и лесно с този тест за твърдост.

Всеки омекотител може да омекоти определено количество вода преди да е нужна регенерация на смолата. Това количество е в зависимост от твърдостта на водата и се нарича обем вода за цикъл. За системата Logix 70 той е 420 m3/ºF, тоест ако твърдостта на водата е 1 ºF (френски градус), регенерация ще бъде необходима след омекотяването на 420 m3. Аналогично при твърдост на водата 30 ºF, регенерацията ще бъде след 14 m3. За битови нужди е препоръчително омекотителят да се подбира така, че интервала между две регенерации да е 3 до 7 дена.

Проверка на пикова консумация. Ако нямаме данни за пиковата консумация можем да вземем средна стойност за един работещ консуматор между 400 и 500 lt/h. Препоръчителният дебит на системата Logix 70 е 2500 lt/h. Значи тя може да омекоти вода за пет или шест едновременно работещи консуматора. Това я прави напълно достатъчна да омекоти водата за къща с две домакинства.

Ако се колебаете в избора на ометителна система или не сте сигурни, че Logix 70 е подходяща за вас не се колебайте да се консултирате с нас. Може да го направите по телефона или като ползвате формата за запитване.

ГЕНЕРАТОР НА ХЛОР

За да се предотврати развитието на бактерии в омекотителната система, препоръчваме да се инсталира генератор на хлор. По време на регенерация той отделя малки количества хлор за дезинфекция на йонообменната смола. При последния етап на регенерацията (цикъл на изплакване на смолата) всичкия остатъчен хлор се изхвърля в канализацията. Прочетете повече за генератора на хлор тук.

ПРЕПОРЪКИ ЗА МОНТАЖ И РАЗПОЛОЖЕНИЕ НА ОМЕКОТИТЕЛЯ ЗА ВОДА

  • Поставете омекотителя на достъпно място, така че лесно да може да се почиства и зарежда със сол.
  • Монтирайте филтър преди омекотителя за да избегнете евентуалното му задръстване.
  • Монтирайте байпасен клапан. Така ще можете да регулирате твърдостта на водата, в случай че не искате да е абсолютно мека.
  • Препоръчваме използването на морска или таблетирана сол. Таблетираната е по-чиста и по-рядко ще се налага почистване на резервоара за солен разтвор.
  • В помещението трябва да има ток за захранване на омекотителя и канал за изхвърлянето на вода по време на регенерация.

Пояснение: други често използвани наименования за омекотителна система са: омекотителна инсталация и омекотител за вода.

Спецификация

Препоръчителен дебит:
2500 lt/h
Присъединителен размер:
1"
Обем смола:
70 lt
Минимално налягане:
2 bar
Максимално налягане:
6 bar
Пад на налягане:
< 0,25 bar
Максимална температура:
38 °C
Консумация на солен разтвор:
11,3 kg
Цикличен капацитет:
420 m3/°F ***
Електрозахранване:
220V, 50 Hz
Максимална концентрация на Fe: 0,1 mg/l
Максимална концентрация на свободен хлор: 0,5 mg/l
Обем на резервоара за солен разтвор: 140 lt
Размери на резервоар за смола: 1680 / 300 mm
Размери на резерваоар за солен разтвор: 1040 / 340 mm
*** Цикличен капацитет представлява количеството вода, което системата може да омекоти преди да е необходима регенерация. В случая, при твърдост на водата 10 °F, регенерация ще е необходима след 42 m3.