0 продукта - 0.00 лв.
Вашата количка е празна!

Филтър за вода Depural - хром

Производител: Atlas Filtri - Италия
Код на артикул: Depural Top CH
Оценки: 5 / 5 от 4 клиентски мнения
Наличност: В наличност
125.00 лв.
Аксесоари:
24.00 лв. Кол: Патрон активен въглен 10" - 5 микрона Патрон активен въглен 10" - 5 микрона
63.00 лв. Кол: Патрон активен въглен 10" - 0,3 микрона Патрон активен въглен 10" - 0,3 микрона
0.0
Цена на аксесоарите
125.00
лв.
 

Описание

Филтрите за монтаж върху кухненския плот станаха много популярни и това изобщо не е учудващо. Те са много достъпни като цена, а получената филтрирана вода е с отлично качество. Като премахнем от водата хлор, примеси и химикали, тя става по-чиста, по-здравословна и вкусна. С филтрите Depural подобрявате водата, подобрявате и живота си. Те са добри за природата, за здравето ви и за семейния бюджет.

НАЙ-ВАЖНИТЕ ПРЕДИМСТВА НА ФИЛТЪРА DEPURAL TOP

 • пречиства много добре водата, прави я вкусна и здравословна. Ефективено премахва хлор, микрочастици, химикали и други опасни съединения. Филтърните патрони с микрофилтрация премахват дори и бактерии от водата;
 • изключително ниски разходи за експлоатация. Обикновено годността на един филтърен патрон е между 6 и 12 месеца! В това отношение филтърът за вода Depural превъзхожда многократно всички модели филтриращи кани, които се предлагат на пазара;
 • удобство – вече няма да стоите жадни, ако сте забравили да купите бутилка с минерална вода;
 • елементарно инсталиране – за няколко минути. Не са необходими специални умения или инструменти. Просто разположете филтъра на удобно място, близо до мивката;
 • има голямо разнообразие на филтърни патрони;
 • използването на този филтър не може да бъде по-лесно – просто завъртете лостчето в нужната посока и пуснете водата. Превключващият вентил пренасочва водата през филтърния патрон и тя започва да тече през чучура на филтъра;
 • ако ще се местите в нов дом, просто разкачете филтъра от смесителя и го вземете със себе си;
 • пасва на почти всички смесители, които се предлагат на пазара. Филтърът може да се монтира и на по-старите кухненски смесители (захванати на стената), и на по-новите (захванати за мивката).

Внимание: филтърът за питейна вода Depural не е подходящ за кухнески смесители с душ (за миене на зеленчуци), при които липсва аератор на изхода.

А ИМА ЛИ НЕДОСТАТЪЦИ?

Има два недостатъка – филтърът се вижда и заема малко от мястото върху плота. Ако за Вас това е притеснително, може да се насочите към избор на подходящ филтър за монтаж под кухненския плот.

КОЙ ФИЛТЪРЕН ПАТРОН Е ПОДХОДЯЩ

Depural Top се продава без филтърен патрон в комплекта. Филтърният патрон се поръчва отделно. Изберете подходящият за Вас според нуждите и предпочитанията си. Най-предпочитани от нашите клиенти са:

 • патрон 10“ CB - 5 микрона. Базов модел филтърен патрон от активен въглен. Пречиства водата от механични примеси, хлор и хлорни съединения. Подобрява вкуса на водата.
  Годност: 3 - месеца. (виж още за патрона)
 • патрон 10“ CA SE – 0,3 микрона. Този патрон е „златната среда”. Изработен е от активен въглен с най-високо качество, който значително подобрява вкуса на водата. Премахва и най-финните частици с размер до 0,3 микрона (0,3 микрона=0,0003 милиметра). Премахва от водата хлора и хлорните съединения, вредни органични замърсители, пестициди и някои микроорганизми. Обработен е със сребро за подтискане растежа и размножаването на микроорганизми в него.
  Годност: 6 - 12 месеца. (виж още за патрона)
 • патрон 10“ CA HF – 0,15 микрона. Това е най-добрият от предаганите от нас филтърни патрони! Външният елемент е от пресован активен въглен. Ядрото му е високотехнологична капилярна мембрана с микрофилтрация на 0,15 микрона. Тя пречиства водата дори и от най-фините механични примеси. Също така премахва вредни бактерии (E. coli, Salmonella, V. Cholerae, Legionella и други) и протозои (Giardia, Cryptosporidium). Филтърът премахва нежеланите хлор и хлорни съединения, лошия вкус и миризмите, като запазва полезните минерали в питейната вода, които са жизнено важни за организма.
  Годност: 6 - 12 месеца. (виж още за патрона)

МОНТИРАНЕ НА DEPURAL TOP

Развийте филтъра и поставете в него филтърния патрон. Разположете филтъра на удобно за Вас място в близост до мивката. Развийте аератора на смесителя и на негово място завийте превключващия вентил. Промийте филтъра в продължение на 5-10 минути. Това е всичко!

В стандартното положение на лостчето на крана (надолу) водата водата тече от смесителя. Ако се нуждаете от филтрирана вода, завъртете лостчето на крана. Това пренасочва водата през филтърния патрон и тя започва да тече през чучура на филтъра.

ОБСЛУЖВАНЕ

Обслужването се състои в периодично почистване на филтъра и подмяна на филтърните елементи.

Препоръчваме на всеки 2-3 смени на филтърния патрон да се подменя и уплътняващия О-пръстен на корпуса. Оригинален О-пръстен за филтър Depural TOP ще намерите тук.

ПРЕДИМСТВА НА ЧИСТАТА, ФИЛТРИРАНА ВОДА

 • Разполагате с неограничено количество питейна вода с приятен и освежаващ вкус.
 • Чистата питейна вода е добра за нашето здраве. Тя въздейства на всичко: на храносмилането, на телесната температура, на кръвното налягане и дори на мозъчните функции. Без чиста вода е невъзможно човек да има добро здраве! Всъщност човек е това, което пие.
 • Рискът от стомашно-чревни заболявания намалява с една трета при хората, които ползват филтрирана вода за пиене или готвене. Това се постига с премахването на Giardia и Cryptosporidium. Тези два микроскопични паразита оцеляват при много високи дози хлор и понякога дезинфекцията на питейната вода само с хлориране може да се окаже недостатъчна.
 • Премахването на хлора и хлорните съединения от питейната вода може да предотврати появяването на някои форми на рак.
 • При филтрирането на водата полезните минерали в нея остават. Те балансират нивото на pH в организма.
 • Цената на литър филтрирана вода е нищожна в сравнение с цената на литър бутилирана вода.
 • Като филтрирате питейната вода Вие се грижите за екологията. С годините се оказа, че бутилките са нещо повече от проблем – те са екологичен кошмар.

Качественият филтър за вода е най-добрата инвестиция, която можете да направите за вашето здраве. И в крайна сметка това няма да ви струва нищо, тъй като вече няма да е нужно да купувате бутилирана вода. Купете си здраве и удобство на страхотна цена!