+359 887 334 964
aqua-filters

Патрон активен въглен 10" - 0,3 микрона

Производител: Atlas Filtri - Италия
Код на артикула: 10" CA SE SX 0,3 micron
Тегло 0.60кг.
Оценки: 5 / 5 от 4 клиентски мнения
В наличност
Време за доставка от 1-3 дни.
63.00 лв.
Кол:
   - или -   

БЪРЗА ПОРЪЧКА


* Доставката до малки населени места без офис на куриер може да се удължи с 1 работен ден.

Или се обадете на тел. 0887 334 964

Описание

Филтърен патрон от пресован активен въглен, повърхостно обработен със сребро. Премахва от водата частици с размер до 0,3 микрона (0,3 микрона = 0,0003 милиметра). Елиминира лошия вкус и мирис на водата. Премахва от водата хлора и хлорните съединения, вредни органични съединения, пестициди и някои микроорганизми (Cryptosporidium, Giardia). Обработката със сребро на филтърния патрон подтиска растежа и размножаването на микроорганизми в него.

Най-често този патрон се използва в домакинството за филтрация на чешмяната вода в точката на ползване.

Годността на филтърния патрон е между 6 и 12 месеца, като тя зависи от качеството на входящата вода. Препоръчва се на всеки 2-3 месеца да се почиства поръхността на филтъра.

 

Cryptosporidium - микроскопичен паразит, който причинява инфекцията криптоспоридиоза.  Причините за заразяване са заразена храна или вода. Симптоми: дехидратация, диария, стомашни спазми, загуба на тегло, повишена температура, гадене, повръщане. Cryptosporidium изключително устойчив  на хлора например, който основно се използва за дезинфекция на водата у нас.

Giardia - едноклетъчен, микроскопичен организъм, който причинява гардиазис.  Причини за заразяване - ядене или пиене на заразена храна или вода, непряк контакт с животински или човешки изпражнения. Симптоми: диария, газове, подуване на корема, гадене, разстроен стомах, мазни изпражнения.

Пояснение: друго често използвано наименование за филтър с активен въглен е карбонов филтър.

Спецификация

Тип: за еднократна употреба
Филтрация: 0,3 микрона
Дебит: 300 lt/h
Размер: 10"
Максимална температура: 45 °C
Ресурс: 6-12 месеца ***
*** Ресурса на филтърния патрон зависи от качеството на водата. Забележка: на всеки 2-3 месеца се препоръчва почистване на повърхността на филтъра