0 продукта - 0.00 лв.
Вашата количка е празна!

Патрон активен въглен 10" - 0,15 микрона

Производител: Atlas Filtri - Италия
Код на артикул: 10" CA HF 0,15
Оценки: 5 / 5 от 4 клиентски мнения
Наличност: Изчерпан
105.00 лв.
 

Описание

Филтърен патрон от активен въглен с вградена капилярна мембрана Ster-O-Tap ®.
Външният елемент от активен въглен (carbon block) подобрява вкуса на водата, премахва хлор, хлорни съединения, пестициди, хербициди и други опасни химикали.
Вътрешният елемент на патрона представлява високотехнологична капилярна мембрана с филтрираща способност от 0,15 микрона. Тя пречиства водата дори и от най-фини частици. Мембраната Ster-O-Tap® успешно премахва от водата и микроорганизми - E. coli, Salmonella, V. Cholerae, Legionella, Giardia, Cryptosporidium и други.

Голямата контактна повърхност на капилярната мембрана позволява филтъра да има висока производителност дори и при по-ниско налягане на водата. Получената филтрирана вода е с отлични качества и най-важното с непроменен минерален състав. Този филтър запазва във водата всички полезни за здравето ни минерали.

ЕКСПЛОАТАЦИОНЕН СРОК (Годност)

Препоръва се филтъра да се сменя на всеки 6 месеца. В зависимост от качеството на водата той може да филтрира до 5000 литра вода. За да се избегне задръстването на филтъра и да се увеличи неговия живот, е препоръчително преди него да има монтиран филтър за механични примеси (тип FA или FRN).

Поддръжка: почистване на повърхността на филтъра на всеки 1-2 месеца.

ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ

Благодарение на капилярната мембрана този филтър е подходящ за използване дори и при ниско налягане на водата от водопровода. Производителността на филтърния патрон зависи от налягането на водата. Обикновено е около 300 - 400 л/час.

ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Микрофилтрация на 0,15 микрона
  • Размер: 10"
  • Производителност: около 300 литра/час
  • Максимална температура: 45ºC


Пояснение: друго често използвано наименование за филтър с активен въглен е карбонов филтър.

Спецификация

Тип:
за еднократна употреба
Филтрация:
0,15 микрона
Дебит:
300 lt/h
Размер:
10"
Максимална температура:
45 °C
Ресурс:
6-12 месеца ***
*** Ресурса на филтърния патрон зависи от качеството на водата. Забележка: на всеки 2-3 месеца се препоръчва почистване на повърхността на филтъра.