0 продукта - 0.00 лв.
Вашата количка е празна!

Омекотяващ филтърен патрон 9" 3/4 QA

Производител: Atlas Filtri - Италия
Код на артикул: 9"3/4 QA
Оценки: 5 / 5 от 4 клиентски мнения
Наличност: Очакваме доставка
18.00 лв.
Аксесоари:
8.00 лв. Кол: Йонообменна смола - 1 литър Йонообменна смола - 1 литър
0.0
Цена на аксесоарите
18.00
лв.
 

Описание

Омекотяващ филтърен патрон с йонообменна смола. Малките гранулки смола имат свойството да отнемат от водата калция и магнезия. Тези минерали причиняват твърдостта на водата и варовиковите отлагания (котлен камък). Омекотяващият филтърен патрон QA е подходящ за използване със стандартни корпуси с размер 9”3/4.
Поради малката производителност се използва най-често в битови системи за филтрация на вода или за омекотяване на водата за кафе машини.

Важно: йонообменната смола не променя цвета си когато се изтощи. Най-добрият начин да следите ефективността на филтърния патрон е периодично да замервате твърдостта на водата след него.

КОЛКО ВОДА МОЖЕ ДА ОМЕКОТИ ФИЛТЪРНИЯТ ПАТРОН?

Капацитетът на омекотяване зависи от твърдостта на водата. Колкото по-твърда е водата, толкова по-малко вода може да омекоти филтърът. Това се вижда най-ясно в графиката по-долу. По хоризонталата е означена твърдостта на водата във френски градуси, а по вертикалата – количеството омекотена вода в литри.

Капацитет на омекотяване на филтърния патрон

Пример: филтърният патрон е способен да омекоти 162 литра вода с твърдост 20 френски градуса.

След като йонообменната смола се насити с калций и магнезий тя трябва да се подмени с нова или да се регенерира. Подмяната на смолата е по-лесна – демонтира се капака на филтърния патрон, изсипва се старата смола и се пълни с новата.

СПЕЦИФИКАЦИЯ

Тип: за многократна употреба *
Препоръчителен дебит: до 2 литра/минута
Работна температура: 2÷45 °C
Спад на налягането след филтъра: 0,2÷0,4 bar
Ресурс на патрона: 3-6 месеца **


* Прозрачното тяло на филтърния патрон се разглобява. Когато йонообменната смола се изтощи и загуби омекотяващата си способност, можете да я подмените или регенерирате.
** Ресурсът на патрона зависи от твърдостта на водата.

Спецификация

Тип:
за многократна употреба *
Препоръчителен дебит:
до 2 l/min
Температура на водата:
2÷45 °C
Ресурс:
3÷6 месеца **
* Когато йонообменната смола се изтощи и загуби омекотяващата си способност, можете да я подмените или регенерирате. ** Ресурсът на патрона зависи от твърдостта на водата.