+359 887 334 964
aqua-filters

Дозираща система Minidos 1/2"

Производител: Acqua Brevetti - Италия
Код на артикула: Minidos 1/2"
Тегло 0.30кг.
Оценки: 5 / 5 от 4 клиентски мнения
В наличност
Време за доставка от 1-3 дни.
170.00 лв.

Аксесоари

32.00 лв. Кол: Полифосфатна течност AcquaSIL 20/40 Полифосфатна течност AcquaSIL 20/40
0.0
Цена на аксесоарите
170.00
Цена
Кол:
   - или -   

БЪРЗА ПОРЪЧКА


* Доставката до малки населени места без офис на куриер може да се удължи с 1 работен ден.

Или се обадете на тел. 0887 334 964

Описание

Отлагането на котлен камък и корозията са сред най-честите причини за дефектиране на домакинските уреди. Тъй като варовикът е лош проводник на топлина, разходът на електроенергия необходима за подгряване на вода се увеличава драстично при наличието на варовик. Месеци наред неусетно плащате по-високи сметки за ток, докато накрая се наложи скъпо струващ ремонт или дори подмяна на уред.
Системата Minidos е най-добрият начин да предпазите уредите си от отлагане на варовик. Тя представлява дозираща помпа, която впръсква във водата полифосфатна течност AcquaSIL 20/40. Полифосфатите, дори и в много ниска концентрация спират образуването на котлен камък и корозията.
Системата MiniDOS успешно предпазва уреди като: бойлери, котли, перални, съдомиялни, кафемашини и др. Тя работи напълно автоматично и безшумно. Не се нуждае от електрозахранване, защото се задвижва от потока на водата. Единственото, което трябва да правите е периодично (например веднъж в месеца) да проверявате нивото на течността в резервоара. При необходимост от доливане не е нужно да се спира водата. Просто развийте резервоарчето и долейте от течността.

ЗА ПОЛИФОСФАТНАТА ТЕЧНОСТ

Полифосфатни соли (смоли) се използват от години в обработката на вода. Те не променят твърдостта на водата, но ефективно решават проблема с отлагането на варовик. Течността AquaSIL 20/40 преобразува калция и магнезия в твърдата вода, и те не могат да се натрупват във вид на котлен камък. Нещо повече – дори с течение на времето се разтварят стари отлагания.
Полифосфатите предпазват и от корозия, като образуват защитен филм върху металните повърхности.
Добавянето на AcquaSIL 20/40 към водата няма да ви причини никакви неудобства. Течността е без цвят или мирис. Когато се дозира в правилна пропорция във водата, тя е абсолютно безвредна за човека.

ПЕТ МНОГО ДОБРИ ПРИЧИНИ ДА ИЗБЕРЕТЕ СИСТЕМАТА MINIDOS

 • Спира отлагането на варовик по нагреватели на уреди и по водопроводите
 • Предпазва от корозия
 • Бойлерите ще консумират по-малко електроенергия, а сметките за ток ще намалеят
 • Удължава животът на електроуредите – бойлери, котли, перални, съдомиялни машини и т.н.
 • Увеличава се ефективността на перилните препарати

ЩЕ ОСТАВАТ ЛИ ПАК БЕЛИ ПЕТНА ПО СМЕСИТЕЛИТЕ И СТЪКЛЕНИТЕ МИВКИ?

Да. Петната ще има, но те ще се почистват много по-лесно и без необходимост от препарати. Системата MiniDOS е създадена за да предпазва уредите от отлагане на котлен камък и от корозия. Тя блокира калция и магнезия във водата, но не ги премахва. Ако са в по-голяма концентрация могат да се забележат като петна по изсъхналите стъклени или хромирани повърхности.
Единствено омекотителната инсталация с йонообменна смола може да премахне петната, понеже тя отнема от водата калция и магнезия.

МОЖЕ ЛИ СИСТЕМАТА ДА ОБРАБОТВА ВОДАТА ЗА ЦЯЛАТА КЪЩА

Не ви препоръчваме да монтирате системата директно след водомера. Тя е със сравнително висок максимален дебит (1000 литра/час), но ще предизвика голям спад на налягането във водопровода. Най-доброто място за монтирането ú е преди бойлера или пералнята.
Ако желаете да монтирате система, която може да обработва водата за цялата къща, препоръчваме системата BravaDOS ¾”.

ПОДХОДЯЩА ЛИ Е СИСТЕМАТА ЗА ВОДА ОТ КЛАДЕНЕЦ ИЛИ СОНДАЖ?

Най-напред е необходимо да знаем твърдостта на водата. Ако нямате направен анализ на водата, можете да измерите твърдостта с този тест за твърдост. Системата е ефективна при твърдост на водата до 35 френски градуса (35°F). При по-висока твърдост на водата ефектът от полифосфатната течност намалява.

ЦЕНАТА НА КОНСУМАТИВА

MiniDOS е специално проектирана за дозиране на течността AcquaSIL 20/40. Обикновено за едно четиричленно семейство е достатъчна една литрова бутилка за година. Цената на 1 литър полифосфатна течност е 27лв. с ДДС.

КЛЮЧОВИ ПРЕДИМСТВА НА СИСТЕМАТА

 • Изключително прецизно дозиране (3,5 mg/lt)
 • Елементарна поддръжка – за да долеете течност не е необходимо да се спира водата
 • Работи с готова за употреба течност AcquaSIL 20/40
 • Без необходимост от електрическо захранване
 • Помпата е самозасмукваща
 • Изцяло проектирана и изработена в Италия

ПРЕПОРЪКИ ЗА МОНТАЖ

Препоръчваме ви да монтирате механичен филтър преди системата за да се предотврати евентуалното ú задръстване с механични примеси (ръжда, песъчинки, отлагания и др.).

Със системата Minidos ще забравите за котления камък и за вредите от него!

Спецификация

Максимален дебит: 1000 l/h
Минимален дебит: 90 l/h
Присъединителен размер: 1/2"
Минимално налягане: 1,5 bar
Максимално налягане: 6 bar
Пад на налягане: 0,5 bar **
Максимална температура: 40 °C
Електрозахранване: няма
Максимална твърдост на водата: 35 ºF ***
  ** Загубата на налягане от 0,5 bar е при максимален дебит *** При твърдост на водата по-висока от 35 ºF ефективността намалява