0 продукта - 0.00 лв.
Вашата количка е празна!

Система за обратна осмоза 6 степенна

Производител: Aqua Filter - Полша
Код на артикул: 6-stage RO System
Оценки: 5 / 5 от 4 клиентски мнения
Наличност: В наличност
452.00 лв.
Аксесоари:
72.00 лв. Кол: Дигитален TDS-3 метър Дигитален TDS-3 метър
16.00 лв. Кол: Предпазен клапан при изтичане на вода Предпазен клапан при изтичане на вода
0.0
Цена на аксесоарите
452.00
лв.
 

Описание

Това е най-доброто решение за всички, които искат да имат чиста и здравословна питейна вода.

Системата филтрира водата на 6 етапа. Първите 3 филтъра пречистват водата от механични примеси (до 5 микрона), премахват хлор и хлорни съединения. Следва мембрана за обратна осмоза. Тя премахва до 99% от всички примеси във водата – бактерии, вируси, органични и неорганични замърсители, нитрати, тежки метали, радиоактивни елементи и т.н. Филтрацията на този етап е 0,001 микрона (=0,000001мм). На практика мембраната за обратна осмоза пропуска само молекулите на водата. Всичко останало се изхвърля през дренажния отвор в канализацията. Следва филтър от активен въглен с най-високо качество. Той подобрява вкусовите качества на водата. Последният, шести филтър е минерализиращ. Той обогатява водата с най-необходимите за добро здраве минерали - калций, магнезий, натрий, калий.

Така след филтрацията получавате абсолютно чиста и здравословна вода с превъзходен вкус. Тя е подходяща за пиене, готвене, приготвяне на безалкохолни напитки, чай, кафе, лед и т.н.

Системата е подходяща за дома, офиса или всяко друго място, където имате нужда от чиста вода. Монтира се лесно, най-често в шкафа под кухненската мивка. Естествено, възможно е и монтирането на друго удобно място.

НАЙ-ВАЖНИТЕ ПРЕДИМСТВА

 • разполагате с неограничено количество чиста и здравословна вода;
 • по-лесно и удобно е. Бързо ще забравите за носенето на тежки бутилки с вода, която често застоява с дни;
 • обратната осмоза премахва до 99% от всички примеси, бактерии и вируси във водата;
 • има минерализиращ филтър;
 • монтажът е лесен, всички необходими фитинги и материали са включени в комплекта;
 • бутилираните води често съдържат флуор, който може да бъде опасен за човека;
 • спестявате пари като не купувате скъпа бутилирана вода.

Система за обратна осмоза - етапи на филтрация

Етап 1: Най-напред водата преминава през механичен филтър от пресовани полипропиленови влакна. Той премахва всякакви механични примеси от водата с размер над 20 микрона. Удължава живота на следващите филтри в системата.

Етап 2: Филтър от активен въглен пресован и изпечен при висока температура. Той отстранява хлор и хлорни съединения, както и част от органичните замърсявания. Подобрява вкуса на водата, пречиства я от механични примеси с размер над 5 микрона. Предпазва осмотичната мембрана от вредното действие на хлора във водата.

Етап 3: Механичен филтър от пресовани полипропиленови влакна с филтрация на 5 микрона. Спира прашинките от активен въглен, които може да се отделят от предния филтър.

Етап 4: Обратна осмоза. Осмотичната мембрана е основния елемент в системата. Тя е с големина на порите от 0,001 микрона, малко по-големи от водната молекула. Затова през мембраната на практика преминава само вода. Всички разтворени във водата вредни вещества, като - тежки метали, вируси, бактерии, радиоактивни и канцерогенни елементи, просто се изхвърлят в канализацията. На този етап филтрацията протича бавно и това налага събирането на вече филтрираната вода в буферен съд. Използваната осмотична мембрана е TFC-75F. Тя има производителност 75 галона на денонощие (около 11 литра/час).

Етап 5: Линеен филтър от активен въглен с най-високо качество. Допълнително подобрява вкуса на водата.

Етап 6: Минерализиращ филтър. Подобрява качеството на филтрираната вода като добавя в идеално съотношение жизнено необходимите за човека минерали: калций, магнезий, натрий и калий.

ОБРАТНА ОСМОЗА – ПРОЦЕСЪТ В ДЕТАЙЛИ

Процесът обратна осмоза е естествен физичен процес. При него водата се пропуска под налягане през полупропусклива мембрана. Те е с толкова микроскопични пори, че пропуска само молекулите на водата. Всички други по-големи молекули на веществата (например соли, пестициди, тежки метали, нитрати, органични съединения, бактерии и вируси) се отделят. Те се изхвърлят заедно с част от непречистената вода през дренажния отвор в канализацията.

За да се гарантира доброто състояние на осмотичната мембрана и за да се увеличи нейният живот, водата предварително преминава през различни филтри.

КОЛКО ВОДА СЕ ИЗХВЪРЛЯ ПРИ ФИЛТРАЦИЯТА?

Ефективността на обратната осмоза е около 25%. Това означава, че за да получите 1 литър чиста вода в канала се изхвърля около 4 литра вода. Като имаме в предвид цената на водата във водопреносната мрежа (около 2,5 лева за 1000 литра) излиза, че 1 литър филтрирана вода ни струва около 1 стотинка. Естествено към тази цена трябва да добавим и цената на филтрите като консуматив. Каква е цената им и колко често се подменят прочетете по-надолу.

ПОДХОДЯЩА ЛИ Е ТАЗИ СИСТЕМА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДА ОТ КЛАДЕНЕЦ ИЛИ СОНДАЖ?

Системата е предназначена за филтриране на водата от водопровода. Ако искате да я използвате за филтриране на вода от друг източник, най-добре е предварително да се направи анализ на водата. Системата ще работи добре при обща минерализация на водата до 1000 mg/l. Ако във водата има наличие на микроорганизми, препоръчваме монтирането на UV лампа към системата. Тя ще предотврати евентуалното развитие на микроорганизми по повърхността на осмотичната мембрана.

Ако вече имате анализ на водата или се колебаете дали тази система е подходяща за Вас, не се колебайте да се свържете с нас за консултация.

КАКВА Е ЦЕНАТА НА ФИЛТРИТЕ И КОЛКО ЧЕСТО СЕ СМЕНЯТ?

Поддръжката на системата се състои в подмяна на филтри два пъти в годината.
Първата смяна е след 6 месеца. Тогава се подменят само двата седиментни филтъра (FCPS5 и FCPS20) и филтъра от активен въглен (FCCBL). Комплектът от трите филтъра струва 17 лв. с ДДС. Повече информация за него ще намерите тук.
Втората смяна на филтри е след още 6 месеца. Тогава се подменят всички филтри - FCPS5, FCPS20, FCCBL, AICRO и AIMRO. Пълният комплект филтри струва 43 лв. с ДДС. Повече информация за него ще намерите тук.
Мембраната на обратната осмоза се подменя на 3 години.

КАКВО ВКЛЮЧВА КОМПЛЕКТА?

 • 3 броя филтърни корпуси (и ключ за развиването им)
 • Механични филтри от пресован полипропилен (модел FCPS5 и FCPS20)
 • Филтър от пресован активен въглен (модел FCCBL)
 • Линеен филтър с активен въглен от кокосови черупки (модел AICRO)
 • Мембрана за обратна осмоза (модел TFC-75F) и корпус за нея
 • Минерализиращ филтър (модел AIMRO)
 • Буферен съд с обем 15 литра, изработен от полипропилен
 • Канелка
 • Ключ за развиване на корпусите
 • Всички необходими елементи за монтажа

АКСЕСОАРИ, КОИТО НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ В КОМПЛЕКТА

1. Дигитален TDS тестер. С този уред бързо и точно ще измерите общата минерализация на водата преди и след филтриращата система. Най-добрия начин да разберете колко ефективно работи вашата система. Също и кога е настъпил момента да смените мембраната за обратна осмоза. (виж повече за TDS тестера)

2. Помпа за повишаване на налягането. За да се гарантира безпроблемната работа на системата с обратна осмоза е необходимо минимално налягане на водата 3 bar. При по-ниско налягане е необходимо монтирането на помпа.

3. UV лампа за дезинфекция на водата преди мембраната за обратна осмоза. Гарантира, че с течение на времето по нейната повърхност няма да се развият микроорганизми.

Спецификация

Етапи на филтрация:
6
Присъединителен размер:
1/2"
Производителност:
280 литра за 24 часа
Обем на резервоара:
15 литра
Работно налягане:
3 - 6 bar
Температура на водата:
2 - 45°C
Размери на системата 400 x 150 x 450 mm
Размери на буферния съд 380 x 280 mm
 

Етикети:

Обратна осмоза