0 продукта - 0.00 лв.
Вашата количка е празна!

Филтър комплект 9"3/4 FRN 10 микрона

Производител: Aqua - Италия
Код на артикул: 9"3/4 FRN
Оценки: 5 / 5 от 4 клиентски мнения
Наличност: В наличност
46.00 лв.
Възможни варианти:


Аксесоари:
6.00 лв. Кол: Ключ за корпуси Aqua Ключ за корпуси Aqua
7.00 лв. Кол: Единична планка за стена Единична планка за стена
0.0
Цена на аксесоарите
46.00
лв.
 

Описание

Комплект от корпус и филтърен патрон за еднократна употреба. Монтиран след водомера, той може да пречиства водата за цялата къща или апартамент. Премахва от водата и най-фини механични примеси: песъчинки, тиня, ръжда и частици с размер над 10 микрона. Дебитът на филтъра е 2000 литра/час, което се равнява на 3 или дори 4 едновременно работещи консуматора. 

Филтърният комплект се предлага с присъединителен размер 1/2", 3/4" или 1". В случай на авария във водопреносната мрежа той ще ви спести куп главоболия!

ТРИ ДОБРИ ПРИЧИНИ ДА ИМАТЕ ТОЗИ ФИЛТЪР

  • Предпазвате от задръстване и удължавате живота на уредите - бойлер, пералня, съдомиялна, кафемашина и други.
  • Многократно се удължава живота на смесителите с керамични глави, чийто най-голям враг са песъчинките във водата.
  • Механизмът на тоалетното казанче повече никога няма да се задръсти.

ЩЕ СПАДНЕ ЛИ НАЛЯГАНЕТО НА ВОДАТА СЛЕД ФИЛТЪРА

Казано с една дума - не. Монтирането на филтъра няма да ви причини никакви неудобства. Филтърът е напълно достатъчен да филтрира всичката вода за едно домакинство, без да причини спад на налягането.

ОБСЛУЖВАНЕ

Когато се задръсти филтърния елемент е необходимо да се подмени. За целта корпуса се развива, сваля се патрона и се подменя с нов. В зависимост от качеството на водата един патрон издържа около година.

Препоръчваме използването на силиконова смазка за О-пръстени LubriKit. Тя предотвратява залепването и решава проблема с трудното развиване на филтърния корпус при профилактика.

Препоръчваме на всеки 2-3 смени на филтърния елемент (патрон) да се подменя и О-пръстена на корпуса. С течение на времето той може да се сплеска или повреди и това да причини изтичане на вода от филтъра. Оригинален О-пръстен за корпуси на Aqua - Италия ще намерите тук.

ФИЛТЪРЕН ПАТРОН

В комплекта е включен филтърен патрон 9"3/4 FRN 10 микрона. Той е изработен от пресовани полипропиленови нишки и е за еднократна употреба. Този филтърен патрон е с много висока ефективност - над 95%. Повече за него може да прочетете тук.

ПРЕПОРЪКИ ЗА МОНТАЖА

  • Монтирайте кранове преди и след филтъра. Това много ще ви улесни при обслужването му.
  • От горната страна на корпуса има месингова пробка. Развийте я след спирането на водата - така корпусът ще се развие по-лесно.
  • Купете си ключ за развиване на корпуса. Не е скъп, а ви услеснява при обслужването.
  • Може да монтирате манометри преди и след филтъра. Когато налягането след филтъра спадне е необходимо да смените филтърния патрон.

Спецификация

Тип:
за еднократна употреба
Филтрация:
10 микрона
Максимален дебит:
2000 lt/h
Размер:
9"3/4
Максимално налягане:
8 bar
Максимална температура:
50 °C