0 продукта - 0.00 лв.
Вашата количка е празна!

Омекотителна система Midi Crystal 1500 л/час

Код на артикул: Midi Crystal 20
Оценки: 5 / 5 от 4 клиентски мнения
Наличност: В наличност
1674.00 лв.
 

Описание

Компактна омекотителната система с препоръчителен дебит 1500 литра/час и 20 литра йонообменна смола. При нея резервоарът за йонобменна смола е поместен в резервоара за солен разтвор.

Единствено при омекотителя с йонообменнa смолa ефектът е 100% гарантиран. Така е защото той отнема от водата минералите, причиняващи твърдостта и варовика. Без преобразуване, без добавяне на химикали във водата. При това работата на системата Maxi Crystal е напълно автоматизирана. Вграденият контролер автоматично определя момента на регенерация в зависимост от входящата твърдост на водата и количеството вода, което системата е омекотила (има вграден дебитомер).

Омекотителят Midi Crystal е подходящ за битови, обществени или промишлени цели: апартаменти, офиси, жилищни блокове, перални, индустриални обекти, хотели, болници, автомивки и навсякъде, където имате нужда от омекотена вода.

ЗАЩО ВИ Е НЕОБХОДИМА ОМЕКОТИТЕЛНА ИНСТАЛАЦИЯ ЗА ВОДА?

 • ще удължите живота на уреди като перални машини, бойлери, съдомиялни машини, кафемашини и т.н.
 • ще предотвратите отлагането на варовик по душове, вани, мивки и тръбопроводи.
 • ще използвате много по-малко прах за пране и омекотител, а прането ще е по-качествено. Бялото пране ще изглежда наистина бяло.
 • ще усещате по съвсем нов начин кожата и косата си. Тази мекота трудно се описва, тя просто трябва да се усети.
 • ще забравите за досадните петна по изсъхналите чаши, чинии, стъклени и метални повърхности.

ПРЕДИМСТВА НА ОМЕКОТИТЕЛЯ ЗА ВОДА MIDI CRYSTAL

 • идеален за апартаменти или еднофамилни къщи;
 • компактен;
 • автоматична работа;
 • лесен за програмиране;
 • евтина поддръжка;
 • високо качество на изработка.

КАК РАБОТИ ОМЕКОТИТЕЛЯТ ЗА ВОДА?

Твърдата вода преминава през резервоар с йонообменна смола. Смолата задържа калциевите и магнезиеви йони (които причиняват твърдостта на водата), и ги заменя с натриеви. След определен период от време смолата се насища и губи способността си да омекотява. Тогава контролерът стартира процес на регенерация. При него смолата се промива с наситен солен разтвор. Така тя отново се зарежда с натриеви йони, а цялото количество освободен калций и магнезий се изхвърля през дренажния маркуч в канализацията. Следва промивка с вода и омекотителят отново е готов за работа. Целият този процес е напълно автоматичен. Единствената поддръжка е периодично (например веднъж месечно) да проверявате дали има неразтворена сол в резервоара за солен разтвор.

Процесът на регенерация трае около 2 часа. През това време водата не се омекотява. Ако омекотена вода ви е необходима 24 часа в денонощието (непрекъснат цикъл на работа) препоръчваме двуколонна омекотителна система.

КАКВА Е КОНСУМАЦИЯТА НА СОЛ?

Системата Midi Crystal използва 4,3 kg наситен солен разтвор за една регенерация (около 1 kg сол). Важно е да се отбележи, че системата има вграден дебитомер. Тя автоматично определя точния момент за регенерация в зависимост от количеството омекотена вода и нейната твърдост преди омекотяване.

За качествената работа на омекотителя препоръчваме използването на таблетирана сол.

ПОДХОДЯЩ ЛИ Е ЗА МЕН ТОЗИ ОМЕКОТИТЕЛ?

За да отговорим правилно на този въпрос е нужно да знаем няколко неща: каква е твърдостта водата, средното месечно потребление на вода и евентуалната пикова консумация.

Твърдостта на водата във френски градуси (ºF) ще определите бързо и лесно с този тест за твърдост.

Всеки омекотител може да омекоти определено количество вода преди да е нужна регенерация на смолата. Това количество е в зависимост от твърдостта на водата и се нарича обем вода за цикъл. За системата Midi Crystal той е 120 m3/ºF, тоест ако твърдостта на водата е 1 ºF (френски градус), регенерация ще бъде необходима след омекотяването на 120 m3 вода. Аналогично при твърдост на водата 30 ºF, регенерацията ще бъде след 4 m3. За битови нужди е препоръчително омекотителят да се подбира така, че интервала между две регенерации да е 3 до 7 дена.

Проверка на пикова консумация. Ако нямаме данни за пиковата консумация можем да вземем средна стойност за един работещ консуматор между 400 и 500 lt/h. Препоръчителният дебит на системата Midi Crystal е 1500 lt/h. Значи тя може да омекоти вода за два или три едновременно работещи консуматора. Това я прави напълно достатъчна да омекоти водата за къща с едно домакинство.

Ако се колебаете в избора на ометителна система или не сте сигурни, че Midi Crystal е подходяща за вас не се колебайте да се консултирате с нас. Може да го направите по телефона или като ползвате формата за запитване.

ГЕНЕРАТОР НА ХЛОР

За да се предотврати развитието на бактерии в омекотителната система, препоръчваме да се инсталира генератор на хлор. По време на регенерация той отделя малки количества хлор за дезинфекция на йонообменната смола. При последния етап на регенерацията (цикъл на изплакване на смолата) всичкия остатъчен хлор се изхвърля в канализацията. Прочетете повече за генератора на хлор тук.

ПРЕПОРЪКИ ЗА МОНТАЖ И РАЗПОЛОЖЕНИЕ НА ОМЕКОТИТЕЛЯ ЗА ВОДА

 • Поставете омекотителя на достъпно място, така че лесно да може да се почиства и зарежда със сол.
 • Монтирайте филтър преди омекотителя за да избегнете евентуалното му задръстване.
 • Монтирайте байпасен клапан. Така ще можете да регулирате твърдостта на водата, в случай че не искате да е абсолютно мека.
 • Препоръчваме използването на морска или таблетирана сол. Таблетираната е по-чиста и по-рядко ще се налага почистване на резервоара за сол.
 • В помещението трябва да има ток за захранване на омекотителя и канал за изхвърлянето на вода по време на регенерация.

Пояснение: други често използвани наименования за омекотителна система са: омекотителна инсталация и омекотител за вода.

Спецификация

Препоръчителен дебит:
1500 lt/h
Присъединителен размер:
3/4"
Обем смола:
20 lt
Размери:
330 / 600 / 830 mm
Минимално налягане:
2 bar
Максимално налягане:
6 bar
Пад на налягане:
< 0,25 bar
Максимална температура:
38 °C
Консумация на солен разтвор:
3,0 kg
Цикличен капацитет:
120 m3/°F ***
Електрозахранване:
220V, 50Hz
Максимална концентрация на Fe: 0,1 mg/l
Максимална концентрация на свободен хлор: 0,5 mg/l
*** Цикличен капацитет представлява количеството вода, което системата може да омекоти преди да е необходима регенерация. В случая, при твърдост на водата 10 °F, регенерация ще е необходима след 12 m3.