0 продукта - 0.00 лв.
Вашата количка е празна!

Омекотителна система 5000 литра/час

Код на артикул: Logix 120
Оценки: 5 / 5 от 4 клиентски мнения
Наличност: В наличност
3650.00 лв.
Аксесоари:
18.00 лв. Кол: Тест за твърдост на водата - 1 бутилка Тест за твърдост на водата - 1 бутилка
22.00 лв. Кол: Таблетирана сол - 25 килограма Таблетирана сол - 25 килограма
0.0
Цена на аксесоарите
3650.00
лв.
 

Описание

Омекотителна инсталация за вода с препоръчителен дебит 5000 литра/час и 120 литра йонообменна смола. При системата Logix 120 резервоарът за солен разтвор е отделен от резервоара за смола. Това дава по-голяма свобода както при разположението на омекотителя, така и при обслужването му.

Единствено при омекотяването с йонообменнa смолa ефектът е 100% гарантиран. Така е, защото от водата се отнемат минералите причиняващи твърдостта и варовика. При това работата на системата Logix 120 е напълно автоматизирана. Вграденият контролер автоматично определя момента на регенерация в зависимост от входящата твърдост на водата и количеството вода, което системата е омекотила (има вграден дебитомер).

Омекотителната инсталация Logix 120 е подходяща за битови, обществени или промишлени цели: апартаменти, офиси, жилищни блокове, перални, индустриални обекти, хотели, болници, автомивки и навсякъде, където имате нужда от омекотена вода.

ЗАЩО ВИ Е НЕОБХОДИМ ОМЕКОТИТЕЛ ЗА ВОДА?

  • ще удължите живота на уреди като перални машини, бойлери, съдомиялни машини, кафемашини и т.н.
  • ще предотвратите отлагането на варовик по душове, вани, мивки и тръбопроводи.
  • ще използвате много по-малко прах за пране и омекотител, а прането ще е по-качествено. Бялото пране ще изглежда наистина бяло.
  • ще усещате по съвсем нов начин кожата и косата си. Тази мекота просто трябва да се усети.
  • ще забравите за досадните петна по изсъхналите чаши, чинии, стъклени и метални повърхности.

КАК РАБОТИ ОМЕКОТИТЕЛЯТ?

Твърдата вода преминава през резервоар с йонообменна смола. Смолата задържа калциевите и магнезиеви йони (които причиняват твърдостта на водата), и ги заменя с натриеви. След определен период от време смолата се насища и губи способността си да омекотява. Тогава контролерът стартира процес на регенерация. При него смолата се промива с наситен солен разтвор. Така тя отново се зарежда с натриеви йони, а цялото количество освободен калций и магнезий се изхвърля през дренажния маркуч в канализацията. Следва промивка с вода и омекотителят отново е готов за работа. Целият този процес е напълно автоматичен. Единствената поддръжка е периодично (например веднъж месечно) да проверявате дали има неразтворена сол в резервоара за солен разтвор.

Процесът на регенерация трае около 2 часа. През това време водата не се омекотява. Ако омекотена вода ви е необходима 24 часа в денонощието (непрекъснат цикъл на работа) препоръчваме двуколонна омекотителна система.

КАКВА Е КОНСУМАЦИЯТА НА СОЛ?

Системата Logix 120 използва 19 кг. наситен солен разтвор за една регенерация. Важно е да се отбележи, че системата има вграден дебитомер. Тя автоматично определя точния момент за регенерация в зависимост от количеството омекотена вода и нейната твърдост преди омекотяване.

За качествената работа на омекотителя препоръчваме използването на таблетирана сол.

ПОДХОДЯЩ ЛИ Е ЗА МЕН ТОЗИ ОМЕКОТИТЕЛ?

За да отговорим правилно на този въпрос е нужно да знаем няколко неща: каква е твърдостта водата, средното месечно потребление на вода и евентуалната пикова консумация.

Твърдостта на водата във френски градуси (ºF) ще определите бързо и лесно с този тест за твърдост.

Всеки омекотител може да омекоти определено количество вода преди да е нужна регенерация на смолата. Това количество е в зависимост от твърдостта на водата и се нарича обем вода за цикъл. За системата Logix 120 той е 720 m3/ºF, тоест ако твърдостта на водата е 1 ºF (френски градус), регенерация ще бъде необходима след омекотяването на 720 m3. Аналогично при твърдост на водата 30 ºF, регенерацията ще бъде след 24 m3. За битови нужди е препоръчително омекотителя да се подбира така, че интервала между две регенерации да е 3 до 7 дена.

Проверка на пикова консумация. Ако нямаме данни за пиковата консумация можем да вземем средна стойност за един работещ консуматор между 400 и 500 lt/h. Препоръчителния дебит на системата Logix 120 е 5000 lt/h. Значи тя може да омекоти вода за десет или дванадесет едновременно работещи консуматора. Това я прави напълно достатъчна за пет или повече домакинства.

Ако се колебаете в избора на ометителна система или не сте сигурни, че Logix 120 е подходяща за вас не се колебайте да се консултирате с нас. Може да го направите по телефона или като ползвате формата за запитване.

ПРЕПОРЪКИ ЗА МОНТАЖ И РАЗПОЛОЖЕНИЕ НА ОМЕКОТИТЕЛЯ ЗА ВОДА

  • Поставете омекотителя на достъпно място, така че лесно да може да се почиства и зарежда със сол.
  • Монтирайте филтър преди омекотителя за да избегнете евентуалното му задръстване.
  • Монтирайте байпасен клапан. Така ще можете да регулирате твърдостта на водата, в случай че не искате да е абсолютно мека.
  • Препоръчваме използването на морска или таблетирана сол. Таблетираната е по-чиста и по-рядко ще се налага почистване на резервоара за солен разтвор.
  • В помещението трябва да има ток за захранване на омекотителя и канал за изхвърлянето на вода по време на регенерация.

Пояснение: други често използвани наименования за омекотителна система са: омекотителна инсталация и омекотител за вода.

Спецификация

Препоръчителен дебит:
5000 lt/h
Присъединителен размер:
1"
Обем смола:
120 lt
Минимално налягане:
2 bar
Максимално налягане:
6 bar
Пад на налягане:
1 до 1,4 bar
Максимална температура:
38 °C
Консумация на солен разтвор:
19 kg
Цикличен капацитет:
720 m3/°F ***
Електрозахранване:
220V, 50Hz
Максимална концентрация на Fe: 0,1 mg/l
Максимална концентрация на свободен хлор: 0,5 mg/l
Обем на резервоара за солен разтвор: 190 lt
Размери на резервоар за смола: 1764 / 413 mm
Размери на резерваоар за солен разтвор: 1080 / 500 mm
*** Цикличен капацитет представлява количеството вода, което системата може да омекоти преди да е необходима регенерация. В случая, при твърдост на водата 10 °F, регенерация ще е необходима след 72 m3.