0 продукта - 0.00 лв.
Вашата количка е празна!

Система за обратна осмоза 6 степенна в кутия

Производител: Aqua Filter - Полша
Код на артикул: 6-stage RO System with shell
Оценки: 5 / 5 от 4 клиентски мнения
Наличност: Изчерпан
405.00 лв.
Аксесоари:
16.00 лв. Кол: Предпазен клапан при изтичане на вода Предпазен клапан при изтичане на вода
72.00 лв. Кол: Дигитален TDS-3 метър Дигитален TDS-3 метър
0.0
Цена на аксесоарите
405.00
лв.
 

Описание

Ако искате чиста и здравословна питейна вода, ако искате най-доброто за цялото си семейство, то тази система е най-доброто решение за Вас.

Системата филтрира водата на 6 етапа. Първите два филтъра (механичен и активен въглен) са за предварително очистване на водата. Те премахват механични примеси, хлор и хлорни съединения. Следва мембрана за обратна осмоза. Тя премахва до 99% от всички примеси във водата – бактерии, вируси, органични и неорганични замърсители, нитрати, тежки метали, радиоактивни елементи и т.н. Филтрацията на този етап е 0,0001 микрона (=0,000001мм). На практика мембраната за обратна осмоза пропуска само молекулите на водата. Всичко останало се изхвърля през дренажния отвор в канализацията. Следват два линейни филтъра - омекотяващ и активен въглен. Те допълнително омекотяват и подобряват вкуса на вече филтрираната вода. Последният, шести филтър е минерализиращ. Той обогатява водата с най-необходимите за добро здраве минерали - калций, магнезий, натрий, калий.

Така след филтрацията получавате абсолютно чиста и здравословна вода. Вода, по-чиста от всяка бутилирана, която се продава в магазина. Тя е подходяща за пиене, готвене, приготвяне на безалкохолни напитки, чай, кафе, лед и т.н.

Системата е подходяща за дома, офиса или всяко друго място, където имате нужда от чиста вода. Монтира се лесно, най-често в шкафа под кухненската мивка. Естествено, възможно е и монтирането на друго удобно място.

НАЙ-ВАЖНИТЕ ПРЕДИМСТВА

 • разполагате с неограничено количество чиста питейна вода;
 • всички филтри са в кутия – чисто и подредено;
 • по-лесно и удобно е. Бързо ще забравите за носенето на тежки бутилки с вода, която често застоява с дни;
 • обратната осмоза премахва над 99% от всички примеси, бактерии и вируси във водата;
 • има минерализиращ филтър;
 • монтажът е лесен, всички необходими фитинги и материали са включени в комплекта;
 • бутилираните води често съдържат флуор, който може да бъде опасен за човека;
 • спестявате пари като не купувате скъпа бутилирана вода.

ЕТАПИ НА ФИЛТРАЦИЯ

1. Най-напред водата преминава през механичен филтър от пресовани полипропиленови влакна. Той премахва всякакви механични примеси от водата с размер над 5 микрона. Удължава живота на следващите филтри в системата.

2. Филтър от активен въглен, пресован и изпечен при висока температура. Той отстранява хлор и хлорни съединения, както и част от органичните замърсявания. Подобрява вкуса на водата, пречиства я от механични примеси с размер над 3 микрона. Предпазва осмотичната мембрана от вредното действие на хлора във водата.

3. Обратна осмоза. Осмотичната мембрана е основния елемент в системата. Тя е с големина на порите от 0,001 микрона, малко по-големи от водната молекула. Затова през мембраната на практика преминава само вода. Всички разтворени във водата вредни вещества, като - тежки метали, вируси, бактерии, радиоактивни и канцерогенни елементи, просто се изхвърлят в канализацията. На този етап филтрацията протича бавно и това налага събирането на вече филтрираната вода в буферен съд. Използваната осмотична мембрана е TFC-75F. Тя има производителност 75 галона на денонощие (около 11 литра/час).

4. Омекотяващ линеен филтър с йонообменна смола.

5. Линеен филтър от активен въглен с най-високо качество. Допълнително подобрява вкуса на водата.

6. Минерализиращ филтър. Подобрява качеството на филтрираната вода. Добавя в идеални пропорции жизнено необходимите за човека минерали: калций, магнезий, натрий и калий.

ОБРАТНА ОСМОЗА – ПРОЦЕСЪТ В ДЕТАЙЛИ

Обратната осмоза е естествен физичен процес. При него водата се пропуска под налягане през полупропусклива мембрана. Те е с толкова микроскопични пори, че пропуска само молекулите на водата. Всички други по-големи молекули на веществата (например соли, пестициди, тежки метали, нитрати, органични съединения, бактерии и вируси) се отделят. Те се изхвърлят заедно с част от непречистената вода през дренажния отвор в канализацията.

За да се гарантира доброто състояние на осмотичната мембрана и за да се увеличи нейният живот, водата предварително преминава през различни филтри.

КОЛКО ВОДА СЕ ИЗХВЪРЛЯ ПРИ ФИЛТРАЦИЯТА?

Ефективността на обратната осмоза е около 25%. Това означава, че за да получите 1 литър чиста вода в канала се изхвърля около 4 литра вода. Като имаме в предвид цената на водата във водопреносната мрежа (около 2,5 лева за 1000 литра) излиза, че 1 литър филтрирана вода ни струва около 1 стотинка. Естествено към тази цена трябва да добавим и цената на филтрите като консуматив. Каква е цената им и колко често се подменят прочетете по-надолу.

ПОДХОДЯЩА ЛИ Е ТАЗИ СИСТЕМА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВОДА ОТ КЛАДЕНЕЦ ИЛИ СОНДАЖ?

Системата е предназначена за филтриране на водата от водопровода. Ако искате да я използвате за филтриране на вода от друг източник, най-добре е предварително да се направи анализ на водата. Системата ще работи добре при обща минерализация на водата до 2000 mg/l. Ако във водата има наличие на микроорганизми, препоръчваме монтирането на UV лампа към системата. Тя ще предотврати евентуалното развитие на микроорганизми по повърхността на осмотичната мембрана.

Ако вече имате анализ на водата или се колебаете дали тази система е подходяща за Вас, не се колебайте да се свържете с нас за консултация.

КОЛКО ЧЕСТО СЕ СМЕНЯТ ФИЛТРИТЕ?

Механичните филтри и филтрите от активен въглен се сменят на 6 месеца. Минерализиращият филтър се сменя на 12 месеца. Мембраната на обратната осмоза се подменя на 3 години.

КАКВО ВКЛЮЧВА КОМПЛЕКТА?

 • Пълен комплект филтри - механичен (модел FCPS 5), активен въглен (модел FCCBL), омекотяващ (модел AISTRO), активен въглен (модел AICRO) и минетализиращ (модел AIMRO)
 • Мембрана за обратна осмоза (модел TFC-75F) и корпус за нея
 • Буферен съд с обем 15 литра, изработен от полипропилен
 • Канелка
 • Ключ за развиване на корпусите
 • Всички необходими елементи за монтажа

АКСЕСОАРИ, КОИТО НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ В КОМПЛЕКТА

1. Дигитален TDS тестер. С този уред бързо и точно ще измерите общата минерализация на водата преди и след филтриращата система. Най-добрия начин да разберете колко ефективно работи вашата система. Също и кога е настъпил момента да смените мембраната за обратна осмоза. (виж повече за TDS тестера)

2. Помпа за повишаване на налягането. За да се гарантира безпроблемната работа на системата с обратна осмоза е необходимо минимално налягане на водата 3 bar. При по-ниско налягане е необходимо монтирането на помпа.

3. UV лампа за дезинфекция на водата преди мембраната за обратна осмоза. Гарантира, че с течение на времето по нейната повърхност няма да се развият микроорганизми.

Спецификация

Етапи на филтрация:
6
Присъединителен размер:
1/2"
Производителност:
280 литра за 24 часа
Обем на резервоара:
15 литра
Работно налягане:
3 - 6 bar
Температура на водата:
2 - 45°C
Размери на системата 400 x 150 x 450 mm
Размери на буферния съд 380 x 280 mm
 

Етикети:

Обратна осмоза