0 продукта - 0.00 лв.
Вашата количка е празна!

Патрон активен въглен 10" - 0,3 микрона

Производител: Atlas Filtri - Италия
Код на артикул: 10" CA SE SX 0,3 micron
Оценки: 5 / 5 от 4 клиентски мнения
Наличност: В наличност
63.00 лв.
 

Описание

Филтърен патрон от пресован активен въглен, повърхостно обработен със сребро. Премахва от водата частици с размер до 0,3 микрона (0,3 микрона = 0,0003 милиметра). Елиминира лошия вкус и мирис на водата. Премахва от водата хлора и хлорните съединения, вредни органични съединения, пестициди и някои микроорганизми (Cryptosporidium, Giardia). Обработката със сребро на филтърния патрон подтиска растежа и размножаването на микроорганизми в него.

Най-често този патрон се използва в домакинството за филтрация на чешмяната вода в точката на ползване.

Годността на филтърния патрон е между 6 и 12 месеца, като тя зависи от качеството на входящата вода. Препоръчва се на всеки 2-3 месеца да се почиства поръхността на филтъра.

 

Cryptosporidium - микроскопичен паразит, който причинява инфекцията криптоспоридиоза.  Причините за заразяване са заразена храна или вода. Симптоми: дехидратация, диария, стомашни спазми, загуба на тегло, повишена температура, гадене, повръщане. Cryptosporidium изключително устойчив  на хлора например, който основно се използва за дезинфекция на водата у нас.

Giardia - едноклетъчен, микроскопичен организъм, който причинява гардиазис.  Причини за заразяване - ядене или пиене на заразена храна или вода, непряк контакт с животински или човешки изпражнения. Симптоми: диария, газове, подуване на корема, гадене, разстроен стомах, мазни изпражнения.

Пояснение: друго често използвано наименование за филтър с активен въглен е карбонов филтър.

Спецификация

Тип:
за еднократна употреба
Филтрация:
0,3 микрона
Дебит:
300 lt/h
Размер:
10"
Максимална температура:
45 °C
Ресурс:
6-12 месеца ***
*** Ресурса на филтърния патрон зависи от качеството на водата. Забележка: на всеки 2-3 месеца се препоръчва почистване на повърхността на филтъра